viernes, octubre 27, 2006

Grades in Wiki

El quatri passat, les DFWikiTeam girls, van dissenyar i implementar el mètode d'avaluacions de les wikis.

Ara, hauriem de plantejar-nos la opció de seguir on ho van deixar elles. Moodle té el menú de grades, on el professor pot veure i editar les notes que tenen els seus alumnes en les activitats puntuables que s'han afegit al curs. Si el professor ho permet, aquests alumnes poden entrar a aquest menú i fer un seguiment de les seves avaluacions i saber en tot moment com porten l'assignatura.

Tal i com està ara el sistema notes de la wiki, només caldria implentar la funció wiki_grades per tal de que Moodle i la NWiki intercanviin aquesta informació. L'únic problema que tenim, com sempre, és que la nostra wiki és diferent a les altres activitats. Un qüestionari, una tasca o una lliçó són activitats que es realitzen i s'obté una sola nota. Un alumne que edita una wiki, pot tindre moltes notes diferents. El professor pot puntuar el seu treball individual en una versió d'una pàgina, després pot evaluar l'edició global d'aquesta (ja son 2 notes) i després els seus companys poden avaluar el treball que ha fet. Facilment, podem trobar-nos en la situació que un estudiant té varis centenar o milers de notes.

Com ens ho podem fer per calcular una sola nota per a aquesta activitat? Està clar que això ha de ser una opció que ha de poder configurar el professor. S'haurien de tindre en compte els vots de les pàgines per calcular les notes? Doncs, és una possibilitat. Hauriem de mirar com ho fan els fòrums per recopilar tota la informació i retornar un sol resultat per persona.

Una altra cosa que tenim en contra és que sempre que parlem de grades, ho relacionem amb numeros. Resulta que la NWiki permet tant avaluacions quantitatives com qualitatives. És a dir, hem de pensar que hem de poder calcular una nota final a partir d'un text que s'ha introduit en un desplegable.

Em sembla que patirem amb aquest tema...




D'esquerra a dreta, l'Agatha, jo i la Roser
Ag&Ru, us trobem a faltar...

No hay comentarios: