viernes, octubre 27, 2006

Conflictes entre NWiki i DFWiki

Fa uns mesos, quan encara estava fent el projecte, vaig detectar que la NWiki i la DFWiki tenien problemes si co-existien en un mateix Moodle.

Ara que s'està ampliant el curs en format wiki, per a que es pugui treballar amb la wiki sense haver d'entrar dins de l'activitat, encara s'han accentuat més aquests problemes. Quan vaig estar traballant en la integració de totes les funcionalitat de DFWiki cap a NWiki, ja vaig detectar problemes amb ead_tools. Si per algun motiu, algun bloc feia importacions de forma dinàmica de mòduls i es donava el cas que carregava les nostres dues wikis, donava error. Quan es feia la consulta a la base de dades, es retornaven els noms dels mòduls en ordre alfabetic, es carregaven les llibreries de la DFWiki i quan arribava el torn de la NWiki, es trobava que hi havia classes que ja s'havien importat, macros que ja s'havien definit, funcions js que es sobreescribien...

Per aquest motiu, ahir vaig decidir dedicar una estona al find&replace. Tot nom clau que s'usava tant a la DFWiki com a la NWiki, el vaig canviar en aquesta última afegint-li el prefix "wiki_" o alguna cosa semblant. De pasada, vaig canviar el nom d'alguns arxius, per fer el projecte més entenedor. A més a més vaig haver de modificar el codi del curs wiki per tal que la última cosa que es fés, fos recarregar els js i redefinir les variables que contenien les imatges, i així, d'assegurar-nos que es feien les crides correctes i que es trobarien les imatges.

Ara com ara sembla que les dues implementacions de la wiki poden co-existir sense que surti cap error. He aconseguit que el bloc recent activity es pugui ficar en els nostres cursos i que els blocs que fan servir arbres (index, index_current, page_list) funcionin bé. Amb aquesta modificació en el curs, a part fer funcionar bé els trees en els blocs, es permet que funcioni el tree de l'editor wiki i que es puguin plegar i desplegar els arxius que hi ha pujats al servidor.

Com a última cosa a fer, tocarà revisar el wiki_tree.js i el buttons.js, que conté el codi que permet plegar i desplegar el menú de les emoticones. Aquest menu funciona perfectament dins de l'activitat wiki, però dins del curs, un cop desplegat, ja no es pot tornar a plegar més. Suposo que com que no s'havia pensat per funcionar en aquest entorn, s'hauran de fer unes quantes modificacions.

No hay comentarios: