sábado, octubre 28, 2006

Backups

Partint de la base que hem de tindre en compte existeixen 3 wikis per a Moodle(DFWiki, NWiki i eWiki), quina seria la situació perfecte? Desde NWiki s'hauria de poder carregar qualsevol cosa que vingués dels altres mòduls. Quina és la situació actual?

Ara com ara, amb la última versió que hem publicat, la NWiki exporta i importa perfectament els continguts en XML. Aquesta acció es pot realitzar des del bloc d'administració de la NWiki.

Una altra operació possible és fer un backup d'un curs. Si s'hi ha afegit alguna NWiki, s'ha de guardar el contigut de la wiki dins del XML que genera Moodle, consevant el seu format i regles. L'operació de restaurat d'un curs també funciona perfectament. Això es pot fer des del bloc d'administració del curs.

Ara bé quan la cosa es complica, quan es fa servir l'eina "Importar XML" de la NWiki, et permet fer servir el backup d'un curs. Després d'escullir un zip, analitza el contigut del XML en busca de tags "wiki" i et dona a escullir quina wiki de les que ha trobat és la que vols restaurar. Tal i com esta implementada aquest operació, no es fa cap diferenciació entre eWiki i Nwiki. Això ha de canviar.

Una altra cosa de les que jo tinc etiquetades com "vaya coñazo implemetar esto" és la compatibilitat de backups i XMLs entre les diferents versions de la NWiki. Fins ara el que hem estat fen ha estat el seguent: Cada vegada que es canvia la base de dades es canvia backuplib, el restorelib i el emportxmlib. Hauriem de fer-ho de forma estandar per poder restaurar un XML o un backup fet amb qualsevol versió.

Feina pendent:
  • Implementar una forma de restaurat de curs i de XML que reconeixés la versió de procedencia i carregués els camps de forma correcta a la bases de dades. I una mica més dificil, que descartés els camp eliminats i deduis els afegits en la versió del sistema.
  • La NWiki ha d'acceptar backups i XMLs de DFWiki i de eWiki.

No hay comentarios: